dilluns, 28 d’abril del 2014

Hèrcules i BCN

- Al Passeig de Sant Joan - Hèrcules:

Font d'Hèracles
La font monumental d'Hèracles va ser edificada entre 1796 i 1802 per Josep Moret. És la més antiga de tot Barcelona. Va ser un projecte de Salvador Gurri. Estava ubicada inicialment al Pla de la Boqueria. D'allà es va traslladar al jardí del Palau de Belles Arts i al 1928 va ser desplaçada al seu lloc actual. Va ser restaurada l'any 1987. Mostra la figura d'Hèracles dalt d'un pedestal, amb dos lleons a cada costat. Al davant de tot hi ha un medalló de marbre amb les cares de Carles IV i Maria Lluïsa, ja que aquesta font es va fer en commemoració a ells i el seu casament. Tot el conjunt està muntat damunt d'un sòcol esglaonat enmig d'un estany circular.

Tota l'escultura està feta de pedra de Montjuïc. 
El personatge de l'escultura és Hèracles ja que segons la llegenda, ell va ser el fundador de Barcelona. A l'escultura, Hèracles porta la seva famosa pell de lleó. 
Hèracles era un semidéu fill de Zeus i d'Alcmene. Era el més gran dels herois mítics, per la seva força sobrehumana i per la gran quantitat d'històries sobre la seva vida. La història més famosa és Els dotze treballs d'Hèracles. Els seus atributs són: la pell de lleó i una maça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada